Saturday, October 17, 2020

7 Panduan eratkan hubungan suami isteri agar lebih bahagia

Pesanan ini ditujukan khas buat orang muda. Mengikut rekod JPN, kadar penceraian di Malaysia terus meningkat antara tahun 2016 hingga 2018.
Majoriti kes penceraian dilaporkan paling banyak terjadi di kalangan psangan baru berkahwin di bawah tempoh lima tahun. Secara purata, sebanyak 150 pasangan bercerai sehari atau 6 pasangan setiap jam di Malaysia.
Justeru kawan-kawan, bagaimana kita boleh pastikan hubungan kita sebagai pasangan suami isteri terus bahagia ?
1. Makan bersama.
Cuba luangkan waktu makan bersama setiap hari jika kita punya waktu. Makan tidak semestinya banyak dan mewah. Kita boleh masak sendiri di rumah atau makan saja di warung-warung.
Sesekali kalian bawalah pasangan masing-masing pergi makan di kedai sedap. Belanja kawan-kawan boleh, takkan nak belanja pasangan supaya mereka happy sikit tak boleh ? Kan.
2. Salam, peluk, cium.
Setiap kali sebelum meninggalkan rumah untuk apa tujuan sekalipun, amalkan aktiviti sihat ini. Abang takmau nak ulas panjang lebar tentang salam, peluk dan cium ni. Pandai-pandai kau lah ya. Kahkah.
3. Kongsi suka duka bersama.
Kita ni manusia yang selalu perlukan perhatian. Baik lelaki atau wanita, kedua-duanya sama sahaja. Beri masa untuk pasangan kita meluahkan apa yang dia nak cerita, berita suka ataupun duka.
Layan sajalah. Tunjukkan simpati dan keterujaan kita. Jangan ‘ignore’ sesi perkongsian ini. Jangan sampai sesi ini bertukar menjadi sesi curahan rasa kepada orang yang salah pula. Bahaya!
4. Berbagi tangungjawab.
Di rumah itu isteri kita bukan hamba dan kita orang lelaki pula bukannya seorang raja. Walaupun pasangan kita itu seorang suri rumah sepenuh masa, mereka juga manusia biasa yang mahukan waktu rehat secukupnya.
Berbagilah kerja. Jika kita tak boleh nak buat semua, janganlah kita tinggalkan semua. Sesekali kau tolonglah kemas dapur, sapu sampah, dobi baju dan mengemas apa yang patut. Tak sampai 20 minit boleh setel.
5. Cari masa berdua.
Tak usah jadikan alasan sibuk dengan kerja itu sebagai satu tabiat dah kebiasaan. Pasangan kita juga sesekali mahu rasa ‘dihargai’ dan rasa ‘istimewa’. Raikan masa yang ada sebaiknya. Raikan berdua.
Bila ada waktu lapang, bawalah pasangan kalian keluar ronda-ronda. Waktu berdating macam inilah kau nak bermanja-manja. Dulu masa bercinta pandai pula kau berendut, sekarang kenapa tak boleh ?
6. Raikan persamaan.
Hormati perbezaan dan belajar raikan kesamaan pasangan kita. Tak usah jadikan perbezaan sebagai sengketa berpanjangan lagi.
7. Terima seadanya, kawal cemburu.
Terimalah seadanya pasangan kita. Itulah jodoh kita. Pupuk diri untuk lebih bersabar walaupun sukar. Tempoh bercinta selalu berbeza dengan tempoh alam perkahwinan sebenar. Realiti itu selepas bernikah.
Orang kata, dulu kentut pun wangi. Dan paling mustahak ialah kawal cemburu kita. Benar, cumburu itu tanda sayang. Tapi berpada-padalah. Kepercayaan terhadap pasangan itu penting. Jangan khianati.
Bila sekali kalian khianati, habislah nanti.
8. Doakan kesejahteraan.
Saling mendoakan antara satu sama lain adalah amalan mulia. Doakan yang baik-baik. Amalkan membaca doa ini,
- Surah Al Harsh. Ayat 21.
- Surah Taha. Ayat 1 hingga 5.
Banyak lagi sebenarnya abang nak kongsi. Tapi cukuplah, tulis panjang-panjang pun bukan kau baca sangat. Kahkah.
Anyway, semoga bermanfaat ya. Selamat menyambut Khamis Malam Jumaat ( KMJ )
.
.
.
Sumber: Ikram Al-Banjari
Saudagar Jalanan

Monday, February 18, 2019

Magic Tisu Menahan Pancutan Pramatang

AMARAN, PRODUK INI HANYA UNTUK MEREKA YANG SUDAH BERKAHWIN SAHAJA!
Ini merupakan produk kebahagian rumahtangga suami & isteri.
  • Adakah anda cepat tewas?
  • Adakah anda mengalami masalah 'cepat pancut'?
  • Adakah anda ada masalah pancut pramatang?
  • Isteri tidak puas, dan kualiti seks anda berkurangan



Jika ya, maka produk ini amatlah sesuai untuk anda
Jangan risau, Produ Super Magic Tisu @ Tisu Magic ini akan membantu menyelesaikan masalah ini dalam masa hanya 5 minit sahaja

Mengenai tisu ajaib dan power ini - UNTUK TAHAN LAMA!
  • Dapat menghindar PANCUTAN PRAMATANG / Pancut cepat / Ejakulasi tak sampai seminit!
  • Boleh bertahan 30 minit sehingga 2 jam.
  • Hanya mengandungi bahan ANTISEPTIC, DIJAMIN tiada kesan sampingan dan amat berkesan. Tidak panas seperti gambir sarawak.
  • Hanya dengan menyapu tisu ini kepada zakar anda dan biarkan selama 2-5 minit sebelum anda memulakan 'pelayaran'. 6 keping Super Magic Power Tissue dibekalkan dalam 1 kotak yang boleh digunakan sebanyak 15-20 kali.
  • Simpan didalam wallet / beg duit anda untuk persediaan waktu-waktu kecemasan.
Isteri akan semakin saying kepada anda. Tersenyum lebar sampai pagi, tiada lagi Tarik muka masam sebab ANDA selalu TEWAS. Anda rasa lebih perkasa dan berkeyakinan tinggi. Tidak perlu menelan sebarang pil / ubat gagah untuk tahan lama lagi!



HANYA RM 25.00 KOS POS KAMI TANGGUNG

JANGAN RISAU, PRODUK ANDA DI JAMIN SAMPAI
 

KLIK SINI KALAU NAK ORDER http://magictisu18.wasap.my